torsdag 15 mars 2012

Trafiken

Jag kör en väldigt livligt trafikerad rutt till jobbet.
Under resan så störs trafiken nästan dagligen av något faroelement, jag brukar lägga märke till sånt här. Folk kör som förbannade idioter i det här landet.
Det allra värsta, är de där bränslesparande idioterna som kommer från Borgåleden till Lahtisleden mot Helsingfors.
Den kurvar runt, med sina flygplansvarningskyltar med en begränsning på 60, eller så, och sedan på Lahtisleden har den en egen fil på Lahtisleden, så de behöver inte veja för de som kommer norrifrån.

Helt bra, kör 60 på er egen fil, det kvittar. Men snart kommer problemet. En knapp kilometer senare svänger filen av till Ring I. Det betyder ju att alla de trafikanter som kommer norrifrån måste bromsa in till 60km/h för att kunna byta till den filen. Det här betyder i sin tur att det inte alla hinner byta fil i den takt som det kommer trafik norrifrån. Det i sin tur betyder, att just på grund av de här idioterna som vägrar gasa på motorvägen, börjar kön till Ring I redan då Lahtisleden korsar Ring III. Sedan på Ring I finns det ingen kö, varken till väst eller öst. Det är alltså bara den där lilla platsen som är problemet. Det räcker med en ända jävla skitstövel klockan 7:30, och hela trafiken är förstörd ända till 8:30.

Genom att köra långsammare än alla andra, gör man alla andra långsammare. Det är inte säkrare att köra långsamt i det fallet, det skapar aggression och riskabla omkörningar. Gasa, för helvete. Dessutom sparar det inte något bränsle att tvinga andra människor att bromsa, och sedan gasa igen. Tvärtom. Det skulle spara mera att bara gasa i den där ena bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar